AIDAN & THE WILD – REVELATION NEVER CAME

Artiest info
Website
facebook
Label: Revanche Records

Diederick van den Brandt is een Nederlandse muzikant uit Eindhoven die schuil gaat achter de groep met de naam ‘Aidan & The Wild’. Hij is een multi-instrumentalist en ook een singer-songwriter van zijn eigen composities die hij eerder al heeft uitgebracht op twee EP’s: “Iliad” uit 2017 en “Homegrown” uit 2019. Het leek ons dan ook niet meer dan normaal dat er vroeg of laat een eerste volwaardige album van ‘Aidan & The Wild’ moest worden opgenomen en uitgebracht.

Dat is nu net wat er midden oktober 2022 gebeurde toen zijn oorspronkelijk reeds in 2020 uitgebrachte debuutplaat “Revelation Never Came” opnieuw in een ‘Deluxe Edition’-uitgave aan het grote publiek werd voorgesteld. Op dat album bracht hij tien zelfgeschreven nummers samen in een indie folk en indie rockstijl, Americana-songs die muziekkenners wellicht zullen linken aan het werk van artiesten als John Smith, Ben Howard, Kurt Vile, John Butler of ‘The Tallest Man On Earth’. We kunnen u hier wel garanderen dat u nergens op dit album enige sporen van de Nederlandse roots van Diederik van den Brandt zult kunnen terugvinden. De sound en de zangpartijen zijn op en top Amerikaans te noemen, of beter nog: ‘internationaal’.

Als bonus voor zijn fans heeft hij op deze ‘Deluxe Edition’ trouwens in de Eindhovense concertzaal ‘De Effenaar’ live gebrachte versies van vier van de liedjes op “Revelation Never Came” aan de tracklijst van deze cd toegevoegd. Van ons krijgt u als extraatje video’s van twee nummers uit deze plaat ter kennismaking met het werk van ‘Aidan & The Wild’. Eerst ziet en hoort u “You Needn’t Worry”, gevolgd door het samen met zangeres Merel Moelker aka ‘Merel Sophie’ gebrachte duet “The Whip”.

Diederik van den Brandt speelde zelf bij de plaatopname zowat alle instrumenten in die we in deze songs kunnen horen. Enkel bassist Julius Rense en drummer Dan Huijser dragen elk bij op hun instrument aan de finale sound van de nummers op het album. Bij albumafsluiter “These Shallow Waters” krijgen we ook nog mooie vioolklanken aangereikt door Louise Lhermitte. Voor de backing vocals deed deze Nederlandse muzikant een beroep op de zangeressen Dési Ducrot en ‘BOBBIE’ en op zanger Baptiste W. Hamon uit Frankrijk die samen om beurten de lead vocals voor hun rekening nemen bij de supermooie song “What It Ain’t”. Andere nummers uit “Revelation Never Came” die we maar al te graag vaker willen horen zijn de openingstrack “Running”, “I Am The Highroad”, het door akoestische gitaar begeleide “I Surrender To Thee” en de catchy albumtiteltrack. Prima plaat!

(valsam)